Kattmammans Stickblogg

Wednesday, June 28, 2006

Usch, idag var det ingen rolig dag men för mina stickprojekt är det des. to bättre (konstigt vad kreativ man blir när det känns som sämst). Mitt I-cord halsband i regnbågsgarnet är klart och jag funderar allvarligt på att virka ett kortärmat linne på fri hand. Just nu läses boken "Fri virkning" av Lis Paludan flitigt. Det är så roligt att titta på alla hemska kreationer från vad jag trodde var 70-talet men som visade sig vara från tidigt 80-tal...I och för sig är bokens författare från Holland och de är nog lite mer fritänkande än här hemma kan tänkas. Om ni hittar den på någon av antikvariaten eller på någon loppis i sommar så tveka inte att köpa den. Det är en av de bästa presenterna jag fått! Nu känns det plötsligt bättre men jag tror att det är dags att sätta på lite av sambons Black Metal och sticka vidare för att lyfta upp humöret ännu en bit.

Jag saknar mina stickar vänner....

Kramar
C

Sunday, June 25, 2006

Äntligen vardag!

Efter en fartfylld helg med seperations-flyttning, MC Donalds, Sillekrog och flera glas vin på olika fyllehak är jag ganska mör i huvudet. Min kära L körde hela vägen fram till Uppsala och tillbaka och fick chansen att öva på helgens massiva trafik. Jag var nog lite nervös men jag försökte att hålla god min men måste nog erkänna att det blev lite nervösa utrop här och där - men han körde helt galant trots allt. Tyvärr var ingen Siden Selma eller Yll och Tyll öppet på grund av helgen men jag höll tillgodo med min bomullssjal i "Branched fern" mönstret som jag tycker så mycket om. Imorgon är en annan dag....med Excel och fikaraster på kontoret, och det låter som den bästa medicinen just nu.

Kramar alla stickarvänner!
C

Tuesday, June 20, 2006

Hurra, hurra, hurra!

Efter ett antal års tragglande med körlektioner
och växande hål i plånboken så tog min älskling äntligen sitt körkort. Åh, nu kan vi göra allt det där som bara andra "vuxna-med-körkort" kunde göra som att storhandla, åka på utflykt, resa, hälsa på folk som bor alltför långt ut på landet, åka till stationen när det spöregnar istället för att klampa omkring med paraply balanserandes med kassar och väskor. Ja nu är vi, eller kanske rättare sagt sambon här hemma, verkligen vuxna.

Ja skratta ni bara, faktum är att han gillar färgglada bilar ; )!

Jublande kramar
C

Tuesday, June 13, 2006

Kalla drinkar för svettiga dagar

Kattmammans lättsamma

I skvätt fläderblomssaft
Kolsyrat vatten smaksatt med citron och lime
Is

Rör snabbt ihop och drick med gott humör


Kattmammans lediga

I skvätt fläderblomssaft
Vatten
En skvätt rödvin
Is

Häll en del fläderblomssaft i ett glas
Späd ut lite med vatten
Häll på en skvätt vin
Tillsätt is och rör om, drick långsamt

Monday, June 05, 2006

För trött för FO - To tired for FO

Idag var det en trött dag för mig. Jobbade halvdag men helgens nöjen tog ut sin rätt - kom hem, åt och somnade framför Oprah med Börje kurrandes på magen....Så idag blev det inte mycket stickat - endast några varv på min lilla I-cord i regnbågsgarn framför morgon-tv. Lite yoga var dock ett nödvänigt ont för att få bort ansträngningsvärken. Till och med Babar yogar!




Mina WIP - bara så att ni får lite koll ; )

* En trasmatta virkad med virknål nummer 9

* En vit snowdrop shawl

* En gammelrosa vår/sommarsjal i spetsmönstret Branched fern

* En sjal i matchande restgarner i ylle

* En babyfilt med reliefstickade djur

* En mössa med katten Coltrane från The Simpsons

* En I-cord i regnbågsgarn - är nog snart klar....

Kramar
C

Today I was exhausted. Worked halfday but the weekends pleasure claimed one´s due - came home, ate and slept in front of Oprah show with Börje purring on my bellie... So today I didn´t got much time to knit - just a few rows on my I-cord in the lovely rainbow yarn in front of the morning-tv. A little yoga practice was still an must to get off the effort-ace. Up to and including Babar practice yoga!

My WIPs

* A rag rug chrocheted with hook number 9 (swedish number)

* A white snowdrop shawl

* A deep-pink spring/summer scarfe in Branched fern lace

*An leftover yarn shawl in wool

* A baby blanket with reliefknitted animals

* A wintercap with the cat Coltrane from The Simpsons

* An I-cord in rainbow yarn

Hugs
C

Sunday, June 04, 2006

Come on Barbie lets go party!



Igår var flickorna på besök igen. Vi hade en trevlig eftermiddag fylld med lek och skratt. Efter förra veckans beställning hade min mamma och jag stickat lite Barbiekläder som nu var leveransklara. Faktum är att de stickade kläderna lade på välbehövliga kilon till spinkiga Barbie vilket gjorde mig extra nöjd. Mamma gjorde en rosa topp à la 50-tal och jag gjorde en svart kjol, en röd topp, en cape och sist men inte minst en liten minisjal som är misstänkt lik min egen sjal.
Ulrika lärde sig desutom att sticka I-cord!