Kattmammans Stickblogg

Monday, December 25, 2006

Juldvala

Jag tror jag hamnat i en sådan. Vill sova hela tiden, i bilen (kör ej bilen ;)), i soffan, framför Kalle Anka, vid granen, vid matbordet vartsomhelst jag får tillfälle....Mmmm och snart är det dags igen. Stilla natt heliga natt allt är frid........

Saturday, December 23, 2006

God jul och gott nytt år!

Ha det så gott i jul och sticka på så behåller ni lugnet.



















Kram
C

Friday, December 15, 2006

För glad för att sova

Idag har det varit en händelserik dag. Jag förebrår er inte om ni skrattar åt mig nu men morgonen började med korv och bröd, till frukost??? Bara det borde ha givit mig en föraning om hur dagen skulle se ut. Därefter satt jag som vanligt i soffan med min kaffemugg och tittade på favoritsåpan och skrev en ansökan som legat och skräpat ett tag på skrivbordet. När jag några timmar senare satt på tåget och läste ett ganska personligt brev så ringde telefonen. Det var en uthyrningsfirma som undrade om jag skulle kunna tänka mig att börja på ett arbete med kundsupport på måndagen den 18! Ett jobb jag verkligen behöver med bra arbetstider och högre lön. Tyvärr är det en tidsbegränsad tjänst men det finns en chans till förlängning - hoppas hoppas.

För första gången tackade jag Gud för mitt nuvarande arbetets dåliga arbetsavtal och en förstående personalchef vilket nu möjliggorde att jag kunde börja på det nya arbetet direkt. Förvirrad klev jag av i linköping och trodde mig vara på väg till en anställningsintervju men fick då reda på att allt var klart, jag hade fått jobbet. Efter en salig lunch med sambon med många glädjetårar och skratt åkte jag och gjorde mitt sista arbetspass hos min förra arbetsgivare - det kändes så bra!

Det här innebär gott folk att jag nu kan medverka både på en eller flera stickkaféer de kommande veckorna!!!! Läääängtar!

Kramar
C

Saturday, December 02, 2006

Julmys med smak av saffran

Idag var jag på julfest med mina kära stickarvänner. Jag pysslade både med min stickning och med Decopauge (stavas det så?). Jag fick en jättesöt julgris i röd plåt att hänga upp i fönstret dessutom : ). Här kommer receptet på min saffranskaka med äpplen som sällskapet fann tycke för:















Ingredienser (12-14 bitar)

4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
300 g svenska äpplen
100 g smör/margarin
1/2 krm salt
2 pkt saffran à 0,5 g


  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker, saffran och och salt tillsammans tills det blir pösigt.
  2. Rör i mjöl blandat med bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 30 cm i diameter.
  4. Skär äpplena i skivor och behåll skalet på. Fördela skivorna över smeten i formen.
  5. Hyvla eller skär smöret/margarinet och täck ytan med de tunna smörskivorna. strö över lite råsocker eller farinsocker.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Klart!

Ha en riktigt fin advent!

Kram
C