Kattmammans Stickblogg

Sunday, March 11, 2007

Kattmamman har bestämt sig

I torsdags hände något med mig - jag beslutade mig för att en gång för alla gå ner i vikt, inte för någons annan skull utan bara för min egen. Jag är numera medlem i viktklubb. se och väger och måttar både det ena och det andra. Lagar mat varje dag och gör matlådor av resterna. Det är viktigt för mig då jag fick det svart på vitt att jag är gravt överviktig och det gjorde att jag tänkte nu eller aldrig. Men det är omvälvande och lite stressande såhär i början. Några stresseksem har blossat upp men jag försöker dämpa dem med kattgos, stickning och promenader med sambon. Han stöttar mig verkligen samtidigt som han visar att han tycker om mig i den form jag är nu, och det behövs när självkänslan vacklar. Snart är det dags för Six Feet Under - hoppas bara att det är nya avsnitt, svt har blivit duktiga på att luras med gamla repriser :/. Nu ska jag ta ett tag i Lars eller rättare sagt MINA raggsockor - insåg att det första paret blev för stora. Men sambon tycker det är helt okej att bära de färgglada sockorna så då kan jag ta de blågråa istället, men känner mig lite avis på de läckra färgerna....

Kram

C

10 Comments:

At 4:11 PM, Blogger Inger said...

Lycka till med dina föresatser.Gjorde själv den resan för 7 år sen.Minus 25 kg med hjälp av viktväktarna.Jag håller tummarna.

 
At 4:13 PM, Blogger Inger said...

Lycka till!Jag har själv gjort den resan för 7 år sen.Minus 25 kg.

 
At 11:57 PM, Blogger Démonée said...

Jag önskar dig all lycka till!
Har faktiskt hårdbantat 2 gånger i mitt liv också. Första gången gick jag ner 17 kilon, andra 13.
Jag insåg för några år sedan (dels tvungen pga av min diabetes) att det inte handlar om punktinsatser då och då, utan ändra livstil och typ av mat för resten av livet.
Då och då kan man unna sig mindre nyttiga saker men det viktiga är att vardagen är sund.
Hör av dig om du vill ta en promenad eller om vi ska sticka över en slätt kopp kaffe.

 
At 4:15 AM, Blogger Mamacat said...

Åh, tack jag behöver alla lyckönskningar jag kan få och det är skönt att höra att ni har lyckats gå ner och hålla den vikten. Sedan i torsdags har jag gått ner 1,2 kilo - jag är så stolt. Nu är det bara 27,8 kilo kvar...

 
At 7:42 AM, Anonymous Ilsefin said...

Instämmer med Démonée och Inger och önskar lycka till! Tycker det låter som att du tar tag i det av rätt anledning och på ett bra sätt, så jag tror att det kommer att gå bra!

 
At 8:45 AM, Blogger Fröken said...

Också jag önskar dig lycka till, och kan absolut tänka mig trevliga stickstunder med enbart tedrickande eller morotsknaprande! Jag kan också behöva knuffar åt rätt håll för att hålla fast vid något sånär sunda vanor.
Och du. Ge det TID. ;)

 
At 11:12 AM, Blogger Stickorren said...

Lycka till!! Och jag håller med demonée att det är hela livsstilen som gäller, jag har inte bantat men jag tror att min övergång till livet utan kött gjorde att jag började tänka på ett annat sätt och slapp en viktuppgång:-). Fast utan choklad klarar jag min inte!

 
At 1:38 AM, Anonymous ulricha said...

Lycka till.

Jag tror att du har den rätta inställningen. All förändring har störst chans att lyckas, då önskan kommer från en själv.

Starkt gjort!

 
At 1:47 AM, Blogger Mamacat said...

Tack för era kommentarer - jag blir alldeles tårögd av ert stöd.

Kramar

 
At 6:31 AM, Anonymous ulricha said...

Om det är det grå/svart/lila garnet du undrade över, så är det Kauni färg ET. Jag tror inte att det har något färgnummer.

 

Post a Comment

<< Home